Budget Coach

Ons doel is mensen begeleiden naar financiële zelfstandigheid.

Structuur geven en perspectief bieden voor de toekomst en het creëren van rust en financiële stabiliteit.

Wat is een Budgetcoach?

Een gecertificeerde budgetcoach is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor iedereen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt is, maar ook voor mensen die onbewust geld uitgeven en hierdoor minder reserveren dan ze zouden kunnen. Als budgetcoach begeleid ik mensen met budgetproblemen en help ik mensen meer geld over te houden. Samen met de cliënt stellen we weer orde op zaken. Ik bezoek de cliënt aan huis en maak samen een budgetplan op de persoonlijke situatie. Zo ontstaat er een gezonde en blijvende balans tussen de inkomsten en uitgaven. Tevens coach ik de cliënt bij het opzetten van een goede thuisadministratie.

De budgetcoach is een beroep dat is voortgekomen uit de schuldhulpverlening. Een gecertificeerde professional die deskundig en betrouwbaar is. Iemand die helpt bij het op orde krijgen van het huishoudboekje en helpt bij het opzetten van een financiële planning. Hierdoor kunnen schulden worden voorkomen of afgelost. En dat er weer ruimte ontstaat voor sparen en voor leuke dingen in het leven.

Waarom Budgetcoaching?

De belangrijkste reden is: het voorkomen van financiële problemen. Steeds meer mensen komen in de financiële problemen doordat ze het overzicht in hun eigen geldzaken kwijt zijn. Ze geven meer geld uit dan er binnenkomt en krijgen niet de juiste balans tussen inkomsten en uitgaven. Of ze reserveren niet of te weinig en kunnen onverwachte uitgaven niet opvangen. In de praktijk kampen zowel jongeren, volwassenen als ouderen met dit probleem. Mensen hebben een toenemende behoefte om op een eenvoudige, maar doeltreffende manier begeleid te worden bij hun dagelijkse financiële beslommeringen. Wordt er geen helpende hand geboden dan belandt men onnodig in de schuldhulpverlening. Het vroegtijdig inschakelen van een budgetcoach voorkomt problematische schulden en administratieve chaos.

Veelal maak ik mee, bij huishoudens met goede inkomens, dat ze door een onverwachte gebeurtenis, bijvoorbeeld werkeloosheid, een scheiding, een overlijden of ziekte, minder inkomen binnen krijgen. En hierdoor in de financiële problemen komen. En niet te vergeten mensen die iets anders willen doen (bijvoorbeeld ander werk), maar het niet kunnen in verband met de lasten die ze hebben.

Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 380 of /home/public/sites/www.latindel.nl/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2344 of /home/public/sites/www.latindel.nl/includes/menu.inc).