Budgetbeheer

Voor wie is budgetbeheer?

Budgetbeheer is er voor iedereen die moeite heeft om goed met geld om te gaan. Dit kan onder andere het geval zijn bij schulden, bij wisselende of weinig inkomsten, bij mensen met psychische problemen of mensen met een verslaving.

Hoe werkt budgetbeheer?

Er vindt eerst en intakegesprek plaats bij U thuis om uw financiële zaken door te nemen. Samen met u wordt een overeenkomst getekend. Vervolgens wordt er een bankrekening geopend op uw naam waar voortaan al uw inkomen op gestort moet worden. Latindel zal de instanties of werkgever aanschrijven waarvan u inkomen geniet. Latindel maakt voor u een budgetplan en een overzicht dat wij naar uw huisadres sturen. Elke week krijgt u het afgesproken bedrag aan leefgeld. Ook zullen wij alle instanties aanschrijven om het postadres te wijzigen, zodat wij adequaat en direct kunnen handelen indien dat nodig mocht zijn.

Keuze Budgetbeheer

Budgetbeheer Standaard.

Binnen dit pakket zorgen wij ervoor dat uw vaste lasten betaald worden, dat u elke week een vast bedrag aan leefgeld ontvangt en dat het postadres bij instanties gewijzigd wordt. Ook de losse betalingen kunnen door ons worden uitgevoerd. En een reservering opzetten voor onvoorziene uitgaven.

Budgetbeheer plus

Binnen dit pakket bieden wij de diensten welke beschreven staan in het pakket Budgetbeheer Standaard. Daarnaast ook het aanvragen van uitkeringen, schuldregelingen en toeslagen. Indien van toepassing verzorgen wij voor u de belastingaangifte.

Kosten Budgetbeheer
(exclusief btw)

Budgetbeheer standaard

Intakegesprek:              € 150,-
per maand:                      50,00

Budgetbeheer plus  

Intakegesprek:              € 250,-
per maand:                   €   85,00

Overige werkzaamheden per uur € 55,-

Wat zijn de voorwaarden?

Indien u schulden heeft is het vaak moeilijk of niet mogelijk om de kosten van het Budgetbeheer te betalen. In dit geval kunne de kosten van het Budgetbeheer door een externe partij betaald te worden. Dit kan uw gemeente zijn maar ook een familielid. Als u geen schulden hebt, dan betaald u de kosten vanuit uw budget.

Voor ouders en familieleden. 

Bent u als ouder of als ander familielid bewindvoerder, curator of mentor en ziet u steeds weer op tegen de financiële- en administratieve afwikkeling die het beheer van de financiën met zich meebrengt? In dat geval is Latindel graag bereid, u deze zorgen uit handen te nemen en te zorgen voor een goede administratie.

Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 380 of /home/public/sites/www.latindel.nl/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2344 of /home/public/sites/www.latindel.nl/includes/menu.inc).