Echtscheiding

Gaat u scheiden of overweegt u om te gaan scheiden? In dat geval komt er veel op u af.

Praktische zaken moeten worden besproken en samen worden opgelost. Tevens moet de echtscheiding juridisch goed geregeld worden.

Echtscheidingsprocedures lopen altijd via de rechtbank. Voor het voeren van een echtscheidingsprocedure is er een advocaat nodig om de procedure te begeleiden. U kunt dus niet zonder een advocaat scheiden. Dit regelt Latindel voor u.

Procedures

Er zijn verschillende manieren om de echtscheiding te regelen. Welke procedure u gaat volgen is voornamelijk afhankelijk van hoe goed u nog met uw ex-partner kunt communiceren.

Wanneer u nog goed overweg kunt met uw ex-partner is het mogelijk de scheiding sneller en gemakkelijker af te ronden, omdat u dan samen goede afspraken kunt maken en er geen rechter nodig is die zich inhoudelijk over de zaak zal buigen. U kunt dan samen Latindel inschakelen om de echtscheiding te begeleiden. Een mediator is bij uitstek een echtscheidingsbemiddelaar.

Laat alle afspraken via een mediator vastleggen. Latindel draagt zorg voor een advocaat om de echtscheidingsprocedure af te ronden.

Als u aan het begin al vermoedt of weet dat het wel eens lastig kan gaan worden om samen afspraken te maken, zult u met een andere voorbereiding de scheiding moeten instappen. Als blijkt tijdens de eerste mediation dat u er samen niet uit gaat komen, raad ik u aan allebei een eigen advocaat te nemen. Dit is wel kostbaarder en geeft niet altijd voor beide partijen een bevredigende uitkomst. Zeker niet als de rechter een uitspraak moet doen.

Duur van de echtscheidingsprocedure

Hoe lang het duurt om de scheiding af te ronden is in de eerste plaats van uzelf afhankelijk. Als u onderling goede afspraken kunt maken kan de echtscheiding snel worden afgerond (binnen 4-6 weken na indiening van het echtscheidingsverzoek). Alles staat of valt met de onderlinge communicatie tussen u en uw ex-partner.

Kosten

Latindel werkt met een All-in prijs per echtscheiding.

Latindel regelt het gehele echtscheidingstraject voor u tegen een vooraf vastgestelde prijs. De kosten bij een echtscheiding voor het griffierecht dat u aan de rechtbank moet betalen, de kosten van uittreksels en de advocaatkosten zitten bij de prijs in. Latindel werkt samen met diverse advocaten en notarissen.

Neem contact met ons op om kosteloos uw situatie te bespreken.

Hou rekening met uw kinderen, die scheiden niet!!!

 

Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 380 of /home/public/sites/www.latindel.nl/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2344 of /home/public/sites/www.latindel.nl/includes/menu.inc).