Mediation

Wat is Mediation?

Wie een geschil heeft, wil daar vaak zo snel mogelijk weer van af zijn. Een geschil kost tijd, veel negatieve energie, slapeloze nachten en geld. Een procedure bij een rechter versterkt dit en een uitspraak van de rechter is niet altijd voor beide partijen de juiste oplossing. Door gebruik te maken van Mediation, gaan jullie op zoek naar een passende oplossing die het dichtst bij beide partijen ligt.

Mediation is het oplossen van een conflict of geschil, waarbij de hulp wordt ingezet van een onafhankelijke, neutrale bemiddelaar, de mediator.

Voordelen van mediation zijn:

- informele procedure;
- actieve rol van betrokken partijen;
- gezamenlijk gedragen oplossing.
- snel;
- kostenbesparing;

Door de actieve rol van de betreffende partijen en de totstandkoming van een gezamenlijk gedragen oplossing is de acceptatie van die oplossing bij alle partijen groot!

De Mediator

Een mediator is een bemiddelaar, die als neutraal en onafhankelijkpersoon, jullie kan helpen om beweging te brengen in de vastzittende communicatie en emoties. De mediator neemt daarbij geen standpunt in en doet geen uitspraken zoals een rechter dat doet. Hij helpt partijen zelf een goede oplossing te vinden waarbij de mediator zal trachten te bewerken dat er voor de partijen een gelijkwaardige en/of werkbare situatie ontstaat.

Belangrijk is dat de partijen vrijwillig en vertrouwelijk aan het proces willen deelnemen. De partijen moeten beiden bereid zijn om tot een oplossing te komen. Mediation hecht waarde aan de belangen van partijen en niet de formele standpunten. De partijen bepalen uiteindelijk zelf hoe de oplossing er uit komt te zien.

Latindel is u behulpzaam bij het oplossen van een conflict of geschil. Groot voordeel is dat er binnen Latindel veel ervaring is op het gebied van financiën, financieringen, belastingen en assurantiën.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

 

Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 380 of /home/public/sites/www.latindel.nl/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2344 of /home/public/sites/www.latindel.nl/includes/menu.inc).